Citovoorbereiding bij Les Ecoles

Heeft u een kind in groep 8 van de basisschool? In dat geval zal hij of zij dit schooljaar de Cito-toets moeten maken. Hierbij wordt gekeken naar de algemene studievaardigheden en kennis van uw kind, zodat de basisschool beter kan bepalen welke vorm vervolgonderwijs voor hem of haar het meest geschikt zal zijn. Uiteraard is de Cito-toets niet de enige invloed op het uiteindelijke advies – de ontwikkeling van uw kind wordt immers tijdens de gehele basisschoolperiode gevolgd. En het eindoordeel van de leerkracht is doorslaggevend.

Wat is het doel van de Citovoorbereiding van Les Ecoles?

Iedere toets kan stressvol zijn. Stress kan echter wel de prestaties van uw kind beïnvloeden, waardoor de resultaten van de Cito-toets geen goede weergave vormen van zijn of haar daadwerkelijke vaardigheden.
Bij Les Ecoles besteden we aandacht aan de Citotoets door met kinderen te praten over hun sterke en minder sterke vakken. Ook leren we ze hoe ze om kunnen gaan met de stress voor een toets, hoe zorg je ervoor dat de stress geen invloed heeft op je concentratie. Dit doen we bijvoorbeeld door workshops aan te bieden over zelfvertrouwen, yogakaartjes en ontspanningsoefeningen.

Tijdens de huiswerkbegeleiding is er altijd ruimte om moeilijke lesstof extra te oefenen. In nauw overleg met ouders en kind maken we hier een plan van aanpak voor.

Direct aanmelden voor Les Ecoles

Staat uw zoon of dochter op het punt om naar het voortgezet onderwijs te gaan? Met de huiswerkondersteuning van Les Ecoles weet u zeker dat uw kind zich optimaal op de overstap kan voorbereiden.  Uw kind kan hiervoor tijdens schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag tussen 14:00u en 18:30u in Heemstede, Bloemendaal en Aerdenhout. In Heemstede kan uw kind ook op woensdag tussen 12:00u en 18:30u bij Les Ecoles terecht.

Wilt u meer weten over onze huiswerkbegeleiding, heeft u vragen over onze tarieven of wilt u uw kind direct bij ons inschrijven? Neem dan contact op met Les Ecoles. Wij voorzien u graag van meer informatie en zoeken altijd naar de beste oplossing voor uw kind.