Heeft uw kind moeite met huiswerk op de basisschool?

De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor de meeste kinderen een flinke omschakeling – de lesstof is anders en zowel het werktempo als het belang van zelfstandig werken nemen toe. Een goede voorbereiding kan helpen om deze overgang soepeler te laten verlopen; kinderen krijgen daarom vaak in groep 7 en 8 van de basisschool al huiswerk mee naar huis.

Het huiswerk op de basisschool is echter niet voor ieder kind even makkelijk. Het niveau en tempo zijn voor alle kinderen hetzelfde, terwijl ieder kind op zijn of haar eigen tempo leert. Daarbij kunnen leraren op de basisschool het huiswerk meestal niet individueel uitleggen.

Bij Les Ecoles kan dit gelukkig wel. Onze begeleiders hebben alle ruimte om uw kind op een passende, persoonlijke manier wegwijs te maken in het huiswerk van de basisschool.

Les Ecoles maakt basisschool huiswerk op een leuke manier duidelijk

Elk kind heeft een eigen manier van leren en huiswerk maken. Hoe beter de uitleg en het werktempo hierop aansluiten, des te makkelijker het wordt om het huiswerk op de basisschool goed te begrijpen. Les Ecoles vindt het dan ook belangrijk dat uw kind individuele begeleiding kan krijgen bij basisschool huiswerk dat hij of zij moeilijk vindt.

Om dit te kunnen bieden werken wij met kleine groepen; iedere groep heeft twee begeleiders en maximaal 10 kinderen. De begeleiders nemen het huiswerk van de basisschool aan het begin van de huiswerkklas met uw kind door en bieden waar nodig een helpende hand. Zijn alle vragen eenmaal beantwoord en is het huiswerk af, dan krijgt uw kind alle ruimte om even iets leuks voor zichzelf te doen.

Direct aanmelden voor onze basisschool huiswerk groep?

Zou u graag willen dat uw kind persoonlijke hulp kreeg bij het huiswerk van de basisschool? Leerlingen kunnen vanaf 1 september iedere schoolweek op maandag, dinsdag en donderdag van 14:30u tot 18:30u bij Les Ecoles terecht voor vragen over hun basisschool huiswerk. Daarbij zijn er ook diverse aanvullende workshops te volgen, van agendabeheer en leren leren tot zelfstandig werken en sociale vaardigheden. Bij voldoende inschrijvingen kan uw kind eventueel ook op woensdag en vrijdag bij ons terecht.

Heeft u vragen over onze werkwijze en tarieven, of wilt u uw kind graag direct inschrijven? Neem dan contact op met Les Ecoles. Wij staan altijd klaar om te helpen.