Onze visie op huiswerkbegeleiding

Elk kind heeft een eigen manier van leren – op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zijn geen twee kinderen hetzelfde. Helaas sluit de vorm waarin kennis wordt aangeboden niet altijd aan op het individuele perspectief van uw kind. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat de overgang van de basisschool naar de middelbare school voor alle kinderen even soepel verloopt.

Les Ecoles vindt het belangrijk dat ieder kind hierin op een goede manier ondersteund wordt. De resultaten in deze periode vormen de basis voor de rest van de schoolcarrière van uw kind; hoe minder stress hij of zij hierbij ervaart, des te prettiger en zelfverzekerder uw kind de overstap zal kunnen maken. De huiswerkbegeleiders en van Les Ecoles staan daarom altijd klaar om een passend persoonlijk antwoord te bieden op de vragen van uw kind.

Onze huiswerkbegeleiding wordt op maat gemaakt voor uw kind. Ieder kind is immers uniek?
Het ene kind  leert graag met een volwassene in de buurt, de ander wil liever een stille plek met een zacht muziekje. De een gaat liever eerst zelf aan de slag, de ander wil graag vooraf hulp bij het krijgen van overzicht over alles wat er moet worden geleerd.

Tijdens de huiswerkbegeleiding krijgen de kinderen steeds meer inzicht in hóe zij leren, waar hun talent ligt en wat ze moeten doen als het even niet lukt. Ze bespreken met elkaar wat hen moeilijk of juist makkelijk afgaat en stimuleren om de moeilijke vakken extra te oefenen. We gaan niet op de stoel van de leerkracht zitten, maar helpen uw kind wel meer inzicht en vertrouwen te krijgen in eigen kunnen.