Huiswerkbegeleiding voor de basisschool

Kinderen krijgen tegenwoordig in groep 7 en 8 van de basisschool al regelmatig huiswerk mee naar huis. Dit helpt hen om alvast te oefenen voor het voortgezet onderwijs en te wennen aan zelfstandig werken – maar het is niet altijd even makkelijk. Heeft uw kind weleens moeite met sommige vragen, bijvoorbeeld over rekenen, Nederlands of Engels? Bij Les Ecoles is er altijd een passend antwoord te vinden.

Kinderen in de laatste groepen van de basisschool kunnen bij ons huiswerkbegeleiding krijgen voor de onderwerpen die zij het meest lastig vinden. Onze methode biedt een goede start voor het voortgezet onderwijs – de huiswerkbegeleiding helpt om de basisschool goed af te sluiten en zorgt ervoor dat uw kind de stof beter begrijpt. Wilt u weten hoe onze huiswerkbegeleiding voor de basisschool precies in zijn werk gaat? Les Ecoles legt het graag aan u uit.

Hoe helpt onze huiswerkbegeleiding op de basisschool?

Huiswerk maken is een belangrijk onderdeel van het leerproces op het voortgezet onderwijs. Tijdens de laatste jaren van de basisschool leert uw kind daarom alvast hoe het is om dagelijks huiswerk te maken. Zo komt hij of zij straks niet voor verrassingen te staan.

Zelfstandig leren is echter niet vanzelfsprekend, zeker wanneer uw kind bepaalde onderwerpen erg moeilijk vindt. Onze huiswerkbegeleiding voor de basisschool biedt kinderen daarom goede structuur en ondersteuning om zelfstandig te leren werken. Uw kind komt direct uit de basisschool naar onze huiswerkbegeleiding, waarna onze begeleiders samen met hem of haar kijken welk huiswerk er voor die dag op het programma staat. Vervolgens kan uw kind in een rustige omgeving aan de slag. Vragen worden direct helder beantwoord op individueel niveau; onze huiswerkbegeleiding voor de basisschool werkt met kleine groepen, dus er is altijd ruimte voor persoonlijke aandacht. Daarnaast kan uw kind op de huiswerkbegeleiding voor de basisschool ook diverse workshops volgen, van agendabeheer en plannen tot sociale assertiviteit en zelfverdediging. Uiteraard is er iedere dag ook ruimschoots de tijd om te ontspannen, te sporten of te spelen.

Inschrijven voor huiswerkbegeleiding voor de basisschool

Les Ecoles is iedere schoolweek op maandag, dinsdag en donderdag open. Uw kind kan op deze dagen tussen 14:00u en 18:30u bij ons terecht voor huiswerkbegeleiding op basisschool niveau. Bij voldoende aanmeldingen is huiswerkbegeleiding voor de basisschool eventueel ook op woensdag en vrijdag mogelijk. Tegen een kleine vergoeding kan uw zoon of dochter zelfs een warme maaltijd bij ons eten. In de schoolvakanties is er geen huiswerkbegeleiding voor de basisschool, maar kinderen kunnen zich tijdens de vakantieperiodes wel aanmelden voor leuke activiteiten en uitstapjes.

Wilt u meer weten over ons programma of onze tarieven, of zou u uw kind graag direct bij Les Ecoles willen inschrijven? Neem contact op met Les Ecoles en ontdek de mogelijkheden van onze gezellige huiswerkgroep!