Huiswerkondersteuning voor het basisonderwijs bij Les Ecoles

De lessen en onderwerpen op de basisschool komen in groep 7 en 8 steeds meer in het teken te staan van zelfstandig werken. Kinderen krijgen in deze periode steeds meer huiswerk om ervoor te zorgen dat de overstap naar het voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk verloopt – maar het leertempo komt hierbij niet altijd overeen met het werktempo van uw kind.

Les Ecoles biedt huiswerkondersteuning om kinderen in deze drukke periode op een goede manier te kunnen helpen en ondersteunen. Leerlingen van het basisonderwijs kunnen vragen stellen over onderwerpen die zij moeilijk vinden en worden door onze huiswerkbegeleiders begeleid op een manier die aansluit op hun behoeften. Wilt u weten wat onze huiswerkondersteuning voor het basisonderwijs voor uw kind kan betekenen? Les Ecoles legt de voordelen graag aan u uit.

Wat is het nut van huiswerkondersteuning op het basisonderwijs?

De meeste mensen associëren huiswerkondersteuning eerder met de middelbare school dan met de basisschool; er zijn immers meer vakken op het voortgezet onderwijs, en ook het tempo ligt hoger. Toch heeft huiswerkondersteuning ook op het basisonderwijs een duidelijke functie. De laatste jaren van de basisschool vormen immers de basis voor de middelbare schoolcarrière van uw kind. Blijkt hij of zij moeite te hebben met specifieke onderwerpen, dan kunnen deze vragen tijdens de huiswerkondersteuning voor het basisonderwijs op tijd worden opgehelderd. Uw kind blijft niet met vragen zitten en functioneert comfortabeler op zijn of haar eigen niveau.

Bovendien is er tijdens de huiswerkondersteuning voor het basisonderwijs ook meer ruimte om vaardigheden zoals agendabeheer, plannen, zelfstandig werken en gestructureerd leren op individueel niveau te behandelen. Hierdoor is uw kind goed voorbereid op de uitdagingen van de middelbare school.

Maak kennis met onze huiswerkondersteuning voor het basisonderwijs

Heeft uw kind moeite met onderwerpen op de basisschool? In dat geval biedt onze huiswerkondersteuning voor het basisonderwijs een praktische, persoonlijke oplossing. Les Ecoles werkt met kleine groepen van maximaal 10 kinderen. Iedere groep heeft daarbij twee begeleiders, waardoor uw kind tijdens de huiswerkondersteuning voor het basisonderwijs altijd op een individuele manier kan worden geholpen. Onze groepen starten ieder schooljaar op 1 september en Les Ecoles is tijdens schoolwerken op maandag, dinsdag en donderdag geopend. Uw kind is vanaf 14:30u tot 18:30u bij ons welkom voor huiswerkondersteuning op basisonderwijs niveau. Bij voldoende interesse kan Les Ecoles ook huiswerkondersteuning organiseren op woensdag en vrijdag.

Wilt u meer weten over onze werkwijze en tarieven, of wilt u uw kind direct inschrijven bij Les Ecoles? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.